Sunt Spel

Sunt Spel

Evoke Gaming står för Sunt Spel


Bertil är en del av Evoke Gaming och på Evoke Gaming står vi för Sunt Spel. Det innebär att vi uppmuntrar våra spelare att spela lagom mycket. Att spela ska vara underhållande och roligt. Evoke Gamings ambition är därför alltid att kunna erbjuda flexibla lösningar där du som spelare skapar dina egna förutsättningar att få just den underhållning som du vill ha.

 

Sätt din egen spelbudget


En del spelare vill ha hjälp med att begränsa sitt spelande. I bertils Casino och Bingo kan du ange det maximala belopp du vill kunna satsa, eller det maximala belopp du ska kunna förlora. Sätt din spelbudget genom att logga in och gå till Mitt konto - Sätt spelbudget/Spelbegränsningar och följ instruktionerna. Hos oss kan du även sätta en begränsning per vecka. På så vis kan du ta del av vår undehållning hela månaden.

 

Paus i spelandet


Vi erbjuder dig även möjligheten att låsa ditt konto under 1 vecka, 1 månad, 3 månader eller 6 månader. Viktigt att notera; när du har låst ditt konto så kommer det inte öppnas innan tidsperioden gått ut.

 

För att låsa ditt konto, ber vi dig kontakta kundservice. Ring oss på 020 -12 10 30/0200-23 78 45 alla dagar kl 09-24 eller kontakta oss via e-postformuläret under "Kontakta oss" på sidan kundservice.

 

Du kan även stänga ditt konto på obestämd tid.

 

Begränsad inloggningstid


Om du vill kan du begränsa din inloggningstid på bertil.com. Det gör du genom att logga in och går till ”Mitt konto”. Klicka sedan på ”Spelbegränsningar” och följ instruktionerna. Vald tid får omedelbar verkan och har du valt en begränsad inloggningstid så kommer du utan förvarning bli utloggad när den valda tiden passerat. Väljer du att inte begränsa din inloggningstid så kommer du efter 60 minuter få en popup som visar hur mycket du har satsat och vunnit sedan du sist var inloggad.

 

Speltest

 

Vill du göra ett självtest för att se över ditt spelande? Vi hos bertil tycker att det ska vara kul att spela och har därför tagit fram ett test med ett antal frågor så att du som spelare ska kunna få en bättre bild över dina spelvanor. Testet är anonymt och vi hos bertil kan inte se ditt resultat. Klicka här för att starta speltestet.

 

Är du spelberoende?

 

1. Du tänker ständigt på spel.
2. Du spelar för allt högre summor för att känna spänning.
3. Du misslyckas med att kontrollera, begränsa eller sluta spela.
4. Du blir rastlös och irriterad när du försöker begränsa eller sluta spela
5. Du spelar för att slippa tänka på dina problem eller för att slippa känna dig nedstämd.
6. Du spelar för att vinna tillbaka bortspelade pengar.
7. Du ljuger för att dölja hur mycket du spelar.
8. Du begår brott för att finansiera ditt spel.
9. Du riskerar att förlora viktiga personer i ditt liv, anställning eller karriärmöjligheter på grund av ditt spel.
10. Du förlitar dig på att andra ska ordna fram pengar för att lösa de ekonomiska kriser som uppstått på grund av ditt spelande.

 

Svarar du ”JA” på 3-4 frågor har du problem med ditt spelande.
Svarar du ”JA” på 5 eller fler kan du vara spelberoende.

 

Om du tycker att du eller någon i din närhet passerar gränsen kan du bland annat vända dig till Spelberoendes riksförbunds vänföreningar. De har kontaktnummer, stöd och hjälp.

 


Strikt åldersgräns på 18+


Det är olagligt för personer under 18 år att öppna konto på bertil.com.

 

Här kan du få mer råd och stöd


Föreningar för spelberoende, som är anslutna till Spelberoendes Riksförbund, finns representerade på fleral orter i Sverige och har gemensam sajt som heter www.spelberoende.se.

Mer information finns även på följande länkar:
www.stodlinjen.se Telefon 020 - 81 91 00, alla dagar kl 09-21.
www.slutaspela.nu
www.fhi.se